De omgeving

Op een prachtig stukje Italië, net over de grens van Zwitserland, aan het meer van Lugano waar 4 valleien samen komen kun je op en top genieten van rust, natuur en cultuur.

Porlezza

Het idyllische Italiaanse dorpje Porlezza (5.000 inwoners), direct aan het Lugano meer en ligt op 10 minuten lopen van de chalets.  Via de oever van het meer is een mooi wandelpad naar dit dorpje.

We lopen graag naar het centrum voor een ijsje.  Aan de boulevard zijn diverse barretjes, restaurants, winkels en de VVV.  Op zaterdagen is er een traditionele Italiaanse markt.

Provincie Como

Of je nu vanaf de camping links- of rechtsaf slaat, elke weg leid je naar een bezienswaardige plek.

De foto links is genomen in Valsolda aan het Lugano meer, slechts 10 minuten rijden van de camping. Ook de omgeving van Lago di Como, op 20 autominuten, is prachtig met dorpen als Menaggio, Bellagio en de stad Como zelf.

Lugano en Monte Bré

Lugano ligt op 30 minuten rijden van de camping en het gebied van Monte Brè boven Lugano is de zonnigste plek van Zwitserland. De berg is de ideale bestemming voor kunst- en natuurliefhebber.

Het pittoreske dorpje Brè, op 15-20 min lopen van het bergstation, was de residentie van talrijke kunstenaars die interessante sporen van hun werk hebben achtergelaten.

Varenna

Bella Varenna wordt terecht “La Perla del Lago di Como” genoemd. Het is een kleine plaats met autovrije kiezelstraatjes, een pittoresk vissershaventje en kleurrijke huizen die zich uitstrekken tegen de helling.

Magnifieke panorama’s over het meer, de bergen als decor, goede restaurantjes met prachtig uitzicht en historische villa’s die niet zouden misstaan in een sprookjesboek.

Natuur

De natuur is hier prachtig. Vlak bij de camping is een waterval waar je heerlijke verkoeling kunt vinden op warme dagen. Met de auto rij je in 5 minuten naar Begna.

Je kunt je auto parkeren bij de kerk, vanaf daar start een mooi wandelpad waarna je na een klein half uurtje uit komt bij de waterval.

Watersport

Vanaf het water kun je de omgeving pas echt goed ontdekken. Je kunt meevaren of een boot huren is ook mogelijk mits je in het bezit bent van een vaarbewijs.

Let op! Omdat het meer van Lugano deels in Zwitserland en deels in Italië ligt zijn er twee wetten waarmee u te maken krijgt. Kijk op varen in Italië voor de vaarregels en vaaruitrusting in het buitenland. 

La dolce vita

De activiteiten zijn onuitputtelijk maar waar je natuurlijk ook voor komt is Bella Italia en haar zalige eten.. zucht.. We zouden er hele pagina’s aan kunnen wijden.

In onze chalets ligt een map vol met handige tip’s, does and don’ts en the best secret places die je niet mag missen.

Bella Ciao!