De camping

Vanuit je chalet geniet je heerlijk van de nabijheid tot de natuur en heb je vele faciliteiten tot je beschikking.

aan het meer

De camping ligt direct aan het meer, heeft een eigen haven, strandje (kleine kiezels) en je kunt er heerlijk vermaken met zwemmen, ‘suppen’, vissen of het bouwen van dammen.

In en op het water kom je van alles tegen zoals vissen, vogels en schildpadden. Het meest bijzonder zijn de tamme zwanen, ze zijn nieuwsgierig en eten brood zo uit de hand.

typisch Italiaans

Wat is een typisch Italiaanse camping? Eenvoudig, gezellig, minder strikte regels en ‘go with the flow‘ dat zijn wellicht de kenmerken.

Het is geen vijfsterren massa toeristisch gebeuren. De sfeer is gemoedelijk en no-nonsense, het is net een klein dorp met een mix van Nederlanders en Italianen.

winkel en restaurant

In de ochtend kun je vers brood halen in het camping winkeltje, er is ook een espressobar en ze hebben er lekker Italiaans schepijs. Voor echte boodschappen is de supermarkt op 8 min rijden en een 24/7 op 15 min rijden.

Het restaurant direct aan het zwembad staat bekend om zijn heerlijke pizza’s die je ook kunt afhalen om in je huisje of aan het meer te eten.

zwembad

Er is ook een zwembad met stoere glijbanen voor de grote en waterpret voor de allerkleinste. Het zwembad (niet verwarmd) is geopend van begin juni tot half september.

Dompel je onder in de cultuur van Italië, jawel neem je badmuts mee! Het is verplicht om die te dragen. Maak je geen zorgen je bent niet de enige.

kids én tieners

Er is vermaak voor elke leeftijd: voetballen, trampoline springen (luchtkussens van juni – september). In de maanden juni/ juli is er een lokale kermis ‘Luna Park’.

Vanwege de corona maatregelen is het aanbod qua animatie voor de kinderen op dit moment schaars, gelukkig is het een kleine wandeling naar de naastgelegen camping Darna daar is er dagelijks vermaak op gezette tijden. 

zwoele avonden

Aan het meer van Lugano heerst een zacht mediterraan klimaat. In de zomer heeft het een vrijwel constante temperatuur van 25C, ook het water is heerlijk warm (gem. 23C) dat is warmer dan de meren van Lago Maggiore of Lago di Como.

Lange zomeravonden aan het meer zijn fantastisch, een vuurtje stoken mag mits je alles netjes achterlaat natuurlijk.


Ontdek het zelf