Algemene voorwaarden

Om misverstanden te voorkomen en uw vakantie in Italië tot de fijnste weken van het jaar te maken hebben wij algemene voorwaarden opgesteld.

Huurprijzen zijn:
Inclusief gas, licht, water, parkeerplaats bij de accommodatie en vrijkaartjes (polsbandjes ontvangt u tijdens de incheck bij de balie) voor het zwemparadijs! 
Exclusief  eindschoonmaak a € 60,00.

Exclusief  toeristenbelasting: Voor Porlezza betekent dit (op dit moment) € 1,- per dag per persoon bij verblijf op International Sport camping. Verplicht voor personen van 14 jaar en ouder.

Borg: € 100,00 voor. Deze ontvangt u na de huurperiode retour wanneer de chalet schoon en zonder gebreken is afgeleverd.

Afsluiten contract
• Door telefonisch, boeken via de website of schriftelijk een boeking te plaatsen, sluit de huurder met Tameling Verhuur B.V. een bindend contract af voor reisbemiddeling van de door u gekozen accommodatie. Tameling Verhuur B.V. behoudt zich het recht voor om te allen tijde en zonder opgaaf van reden de reservering te weigeren. Een contract komt pas tot stand als Tameling Verhuur B.V. de boeking schriftelijk, telefonisch of per e-mail heeft bevestigd aan de huurder. Annulering kan kosten met zich meebrengen voor de huurder (zie punt annulering).
• De huurder verplicht zich ertoe de hem toegekomen boekingsbevestiging onmiddellijk te controleren op juistheid en Tameling Verhuur B.V. te wijzen op onjuistheden. Fouten moeten door de klant onmiddellijk gemeld worden en door Tameling Verhuur B.V. op het contract gewijzigd worden.
• De (totaal)prijs wordt overeengekomen op basis van de op dat moment geldende tarieven, welke door Tameling Verhuur B.V. zijn vastgesteld voor de betreffende site waar u de boeking definitief maakt (schrijf- en typefouten kunnen geen rechten aan worden ontleent en het staat Tameling Verhuur B.V. vrij om gedane boeking te weigeren op basis van deze fouten en uw een nieuw prijsvoorstel aan te bieden)
• De huurprijzen zijn exclusief toeristenbelasting, overige heffingen en/of belastingen,
(Administratie)kosten en overige (al dan niet van overheidswege opgelegde) toeslagen tenzij expliciet anders aangegeven. De omvang en verschuldigdheid van lokale heffingen zijn afhankelijk van de plaats waar de accommodatie is gelegen.


Betaling
• De aanbetaling dient voldaan te worden direct bij boeken van de accommodatie. Het restant van de totaalprijs dient uiterlijk 2 maanden vóór de dag van aankomst voldaan te zijn.
• Bij reserveringen binnen 8 weken vóór de dag van aankomst dient het gehele factuurbedrag onmiddellijk te worden voldaan.
• indien zes weken voor de aankomstdatum de huurder, ondanks voorafgaande schriftelijke aanmaning, zijn betalingsverplichting binnen een termijn van 1 week na de schriftelijke aanmaning niet of niet behoorlijk nakomt, of contact heeft gezocht, heeft Tameling Verhuur B.V. het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, onverminderd het recht van Tameling Verhuur B.V. op volledige betaling van de overeengekomen prijs; zie punt ”annuleringen” van deze Algemene Voorwaarden een vergoeding verschuldigd is aan Tameling Verhuur B.V..

Annuleringen
Wij raden al onze huurders aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor als u door onvoorziene omstandigheden uw vakantie moet annuleren.
• bij annulering tot 2 maanden voor aanvang bent u 25% van de huurprijs + €50,-administratiekosten verschuldigd.
• bij annulering binnen 2 maanden voor de ingangsdatum, 100% van de huurprijs + € 50,- administratiekosten verschuldigd.
• Indien de Accommodatie door een derde op voordracht van de huurder overgenomen kan worden, dient Tameling Verhuur B.V. hiervoor toestemming moeten verlenen en zullen er opnieuw administratiekosten in rekening gebracht worden i.v.m. het omzetten van het contract en inlichten van het betreffende vakantiepark van de accommodatie.

Huurperiode
In het hoogseizoen verhuren wij alleen per hele week, van zaterdag tot zaterdag. Het chalet is op de dag van aankomst beschikbaar vanaf 16.00 uur en op de dag van vertrek tot 10.00 uur. (afhankelijk van de bezetting kan hier buiten het hoogseizoen en uitzondering op worden gemaakt)

Aanbetaling: 25% van de totaalsom met een minimum van € 250,00 + € 100,- borg.
Restbetaling: uiterlijk 2 maanden voor de geboekte vakantie, tenzij anders is overeen gekomen. Zodra wij de volledige betaling hebben ontvangen, ontvangt u een betalingsbewijs, check-in formulier, aanbevolen reisroutes naar de camping en handige informatie om uw vakantie in Italië tot een feest te maken.
Bed, bad en keukenlinnen. Bed, bad en keukenlinnen dient u zelf mee te nemen. Laken dubbel van 210 X 240 voor 2 persoonsbedden, laken single 140 X 240 voor eenpersoonsbedden. Op de bedden liggen eenpersoons dekbedden van 140 x 200 en kussens.
Stroom. De maximale stroomtoevoer wordt beperkt tot 4 /6 ampère. Het kan dus zijn dat u niet alle elektrische apparatuur tegelijk kunt gebruiken. Wanneer de stroom uitvalt kunt u deze weer gemakkelijk aanzetten met de aardlekschakelaar in de woonkamer of met de hoofdschakelaar buiten van de chalet. Het is aan te raden om de boiler (wanneer aanwezig) uit te zetten wanneer u enkele elektrische apparaten wilt gebruiken.
Gas. (dit artikel is niet van toepassing op Torino 248 van toepassing, deze heeft een cv ketel) Het koken in het chalet gebeurt op gas, hiervoor staan er onder het chalet twee á drie gasflessen. Wanneer het gebeurt dat het gas op is kunt u de nieuwe fles aanbreken, u kunt er wat moeilijk bij misschien vraagt u anders iemand aan de receptie dit voor u te doen of bestellen aan gas-station tegenover camping 003934461135. De flessen zitten met een ketting met slot aan de chalet bevestigd, het sleuteltje van het slot om de ketting los te maken vindt u op het haakje naast de voordeur. Hier vindt u ook de sleutel om de slang los te koppelen. Wilt u (of degene van de camping) ervoor zorgen dat de ketting er weer goed omheen zit en het slot weer gesloten is. Het gebeurd helaas nogal eens dat er een fles ‘geleend’ wordt. LET EROP dat bij het aansluiten van de nieuwe gasfles het rubber ringetje tussen de koppeling gedaan moet worden anders is de gasfles in 1 dag leeg.
WIFI: U kunt gebruik maken van het draadloze (Free WiFi) in het restaurant Pinguino bij de receptie en het zwemparadijs. De beste optie is gebruik te maken van Internet op uw mobiel uit uw eigen land (vaak biedt uw provider een bundel aan voor internet in het buitenland) of in Italie lokaal een data-sim te kopen. In de TIM shops zijn pre-paid data-sims te koop.
TV staat helemaal ingesteld, de bediening is vrij eenvoudig. Alles gaat via de satellietontvanger, wanneer u eerst de TV aanzet en dan de satellietontvanger dan gaat die automatisch op tv ontvangst. De kanalen kiest u met de afstandbediening van de satellietontvanger. Nooit de kaart uit de satellietontvanger verwijderen! Het recreatie abonnement van Digital TV werkt alleen van 21.03 tot 21.09
Barbequen. Voor het chalet is BBQ toegestaan. Altijd een emmer water ernaast voor eventueel doven van vuur. Wegens brandgevaar NIET toegestaan op de veranda. Alles is immers van hout!
Zelf meenemen. Pedaalemmerzakken (huisvuilzakken), koffie (NESPRESSO capsules), lucifers, schuursponsjes en schoonmaakartikelen. Als ook bedlinnen, badhanddoeken, keukenlinnen, toiletpapier en bad accessoires.
Receptie: Hier wordt Nederlands, Engels en Duits gesproken. In juli en augustus is de receptie geopend tot ten minste 20.00 uur, daarbuiten tot tenminste 18.00 uur. Als u, door wat voor omstandigheden dan ook, laat op de camping denkt aan te komen, laat hen dit dan even telefonisch weten. (00393385303876). Houd u er bij aankomst rekening mee dat de receptie in het seizoen (en dus ook de slagboom om op de camping in te komen) In verband met de siësta is gesloten tussen 13.00 en 15.00 uur. Dit voorkomt teleurstelling en/of ergernis na een lange reis. Tussen 23.00 en 7.00 uur is de camping gesloten, DE SLAGBOOM IS DAN DICHT DUS MET DE AUTO KAN JE HET PARK NIET MEER OP-OF-AF.
Check-in: is mogelijk alleen vanaf 16.00 uur tot 20.00 uurcheck-out is verplicht voor 10.00 uur. De receptie brengt extra kosten in rekening als dit niet gebeurt  voor 10.00 uur en dit wordt verrekend met de borg van uw sleutel. Bij aankomst laat u bij de receptie het betalingsbewijs zien met uw paspoort en check-in formulier. De camping is op de hoogte van uw komst. U ontvangt dan de toegangsbewijzen voor het zwembad (indien geopend) in de vorm van armbandjes. U betaalt een borg van € 80,00 voor de sleutel waarmee u de slagboom kunt openen. Zorg ervoor dat u de sleutel bij vertrek weer inlevert. Bewijsje moet u goed bewaren want zonder deze krijgt u geen borg terug. Tevens overhandigd u het op de computer ingevulde (niet met de hand geschreven) gastenformulier. Pinnen is niet mogelijk.

Vissen. Vissen in het meer is toegestaan, een visakte is hiervoor wel verplicht. Deze is verkrijgbaar bij de receptie.
Zwembad: Zwembad met 3 glijbanen, 2 grote baden (27 x 25 mtr.), kinderbad, hydro-massage, zonneterras (ligstoelen tegen kleine vergoeding verkrijgbaar). Zwembad is geopend van begin juni tot half september. Het dragen van een zwemshort is toegestaan, er hoeft meestal geen badmuts gedragen te worden. (alleen in 2021 ivm Coronamaatregelen Italië, badmuts voor volwassenen en badmutsen (en zwemluiers indien van toepassing) voor kinderen zijn verplicht Bij het zwembad kunt u ligbedden huren voor € 3,. per dag. Wanneer u hiervan geen gebruikt wilt maken is er een vrij zonneterras.
Animatie: In juli en augustus is er in de avond eenvoudige Nederlandstalige animatie voor de jongere en oudere jeugd.
Speeltuin: Speeltuin met oa. trampolines (met toezicht en tegen betaling en tot half september). Tennisbaan/voetbalveld en tafeltennis (tegen betaling en tot half september)!
Huisdieren: zijn in onze accommodaties niet toegestaan.
Restaurant. Het restaurant op de camping is prima en betaalbaar. De lekkerste pizza uit de hele omgeving haal je hier, voor een stevige trek is er zelfs een halve meter pizza! Pasta’s in vele soorten zijn ook aan te raden. Liever lekker op uw eigen veranda eten, maar geen zin om te koken? Dan kunt u hier ook een maaltijd afhalen. En niet onbelangrijk; de prijzen zijn zeer betaalbaar. Tevens heeft het een afhaal service en is vooral in het weekend populair bij de lokale bevolking.
Camping supermarkt, in het voor- en naseizoen niet altijd geopend, in het hoogseizoen wel. Een uitgebreid assortiment met ‘s morgens heerlijke verse broodjes en croissantjes! Net buiten de camping is een hele grote supermarkt waar eigenlijk alles wel te koop is voor een goede prijs.
Speedboten op meer van Lugano. Op het meer van Lugano zijn alle watersporten, waterskieën, jetskis, zeilen, windsurfen, stand up paddle en gewoon zwemmen of vissen (met akte) toegestaan en dat is vrij uniek in Italië. U kunt een speedboot huren tijdens uw vakantie, maar ook uw eigen speedboot mag mee. U heeft hiervoor wel een havenplaats nodig. Indien u dat wenst kunt u dat ook aangeven bij uw boeking, zodat wij een havenplaats, zijn kosten aan verbonden, kunnen reserveren voor u. Alle motorboten hebben een vergunning nodig voor het Luganomeer. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de receptie. Deze moet ingevuld ingeleverd worden bij de locale policie van Porlezza. Openingstijden locale politie: zaterdag van 09-00 tot 10-00 of maandag van 11-00 tot 12-00. U vindt hun kantoor in het gemeentehuis op de hoek van via Garibaldi en via Bernasconi.
Valuta: Een aantal bezienswaardigheden bevindt zich in Zwitserland. Denkt u eraan altijd uw paspoort mee te nemen wanneer u de grens overgaat. Tevens accepteert Zwitserland de euro als wettig betaalmiddel, maar u krijgt het wisselgeld terug in Zwitserse franks.
Autobahn vignet. Het is in Zwitserland verplicht een ‘Autobahn vignet’ op de voorruit van uw auto te hebben. Deze kunt u bij de grens kopen, maar het is voordeliger en sneller om deze alvast van te voren in Nederland te kopen bij de ANWB/VVV. Het vignet is 1 jaar geldig en de kosten bedragen ongeveer 40 euro.
Veiligheids hesje. In Italië is het verplicht om een veiligheids hesje (fel oranje of geel) voor iedere passagier in de auto te hebben. Bij pech moet deze dan gedragen worden. Deze zijn verkrijgbaar in Nederland bij de ANWB/VVV.

– ROKEN IS IN DE CHALET NIET TOEGESTAAN!

– HET OPLADEN VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO IS NIET TOEGESTAAN!


Belangrijke telefoonnummers:

Receptie:
0039-3385303876
Portier:
0039-3668908709
Nachtportier:
0039-3668908709
Hulpverlening:
Politie: 112
Brandweer: 115
Ambulance: 118
In geval van nood kunt u altijd terecht bij de receptie. Als daar niemand aanwezig is kan u aanbellen bij de portier (=custode in het Itailaans). Deze bel vindt u links naast de deur van de receptie.